x
Jeff Bridges: Jeff Bridges

Jeff Bridges
Jeff Bridges

Jeff Bridges: Jeff Bridges

GAFFA

Album / Blue Note / EMI Music
Udgivelse D. 17.08.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Alle alarmklokker ringer, når kendte skuespillere laver rockplader, og med god grund. Spørg bare Bruce Willis eller Eddie Murphy. Men lige præcis i tilfældet Jeff Bridges kan du roligt ringe til alarmselskabet og afblæse udrykningen.

Karakterskuespilleren med den usoignerede charme var en lovende ung musiker, før han slog igennem i Hollywood, og på Jeff Bridges færdes han hjemmevant i rollen som country-sanger. Materialet rækker fra uprætentiøs hitliste-country i åbner What A Little Bit Of Love Can Do til Tumbling Vines skævt jazzede Tom Waits-univers. Undervejs demonstrerer Bridges en vokal, der spænder fra en tænksom Dude (The Big Lebowski) til en tømmermandshærget Rooster Cogburn (True Grit). Altså ikke så langt endda.

Men det rækker så rigeligt på et album, hvor producer-esset T-Bone Burnett omgiver skuespilleren med en drøm af et orkester og klæder dem i varm, organisk vellyd. Og hvor de mest originale sange overraskende nok er hovedpersonens egne. Han skal nok blive til noget, ham Bridges.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA