x
Apparat Organ Quartet: Pólýfónía

Apparat Organ Quartet
Pólýfónía

Apparat Organ Quartet: Pólýfónía

GAFFA

Album / Crunchy Frog
Udgivelse D. 05.09.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Den islandske kvintet, som kalder sig Apparat Organ Quartet (sic), blander hardrock og tidlig electro, som vi kender den fra Kraftwerk, med nærmest bob hundske synthmelodier og inspiration fra firsernes computerspilsoundtracks. Det lyder måske lidt fjollet, men det er det egentlig ikke. Okay, det er en lille smule fjollet og kitschet, og kan man ikke klare det, så skal man ikke opsøge de fem islandske orgelhoveders musik.

Konami byder på den slags storladenhed, man kender, hvis man har spillet Ultima V på Commodore 64 kombineret med englevokaler af den slags, som Mew er så dygtige til at lave. En fascinerende blanding. Pentatronik, som kan beskrives som en slags hardrock i 5/4, er også at finde blandt pladens bedste numre, mens det Kraftwerk-inspirerede Cargo Frakt ikke rigtig formår at løfte sig ud over sine åbenlyse inspirationskilder. Ligeledes krydser Babbage denne signaturs kitsch-grænse.

Skulle AOQ en dag finde opskriften på at parre deres inspirationskilder med et mindre kitschet udtryk, vil der være noget ganske unikt på spil på vulkanøen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA