x
Kwella: Embrace

Kwella
Embrace

Kwella: Embrace

GAFFA

Album / LongLife Records
Udgivelse D. 23.08.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Embrace er den danske jazzguitarist Jens Christian Kwellas sjette instrumentalalbum i eget navn - et laid back jazzlounge album, som umiddelbart udløser en trang til at læne sig tilbage og nyde. Musikken er melodiøs, inderlig og helt særegen – og det af den grund, at der hverken er klaver eller trommer i instrumenteringen. Dét giver en anden musikalsk oplevelse end den konventionelle.

Embrace møder lytteren Jens Christian Kwella på guitar, Morten Ramsbøl på kontrabas, Michael Bladt på sax eller fløjte, Christian Vuust på sax eller klarinet og Jacob Venndt på kromatisk harmonika. Og dét er en fed konstellation, som skaber et meget lytteværdigt univers.

Selv om tre af de ti numre er gamle standards, og de resterende syv er nye numre af Kwella selv, hænger Embrace oven i købet sammen. De syv originale numre passer fint sammen med eksempelvis Ellingtons In a Sentimental Mood og Kahal & Fains I'll Be Seeing You. Faktisk er lytteoplevelsen i de originale numre større end i de gamle standards. Måske fordi der er mere på spil. Et nummer som Sara swinger i hvert fald vanvittig godt. Og der er flere numre på dét niveau.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA