x
Makiko Hirabayashi & Flemming Agerskov: Binocular

Makiko Hirabayashi & Flemming Agerskov
Binocular

Makiko Hirabayashi & Flemming Agerskov: Binocular

GAFFA

Album / Stunt Records
Udgivelse D. 01.09.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Den herboende, japansk-fødte jazzpianist Makiko Hirabayashi har tidligere imponeret. Og hun gør det endnu engang med sit nye album Binocular.

Hvor hendes to forrige album i eget navn var indspillet sammen med percussionisten Marilyn Mazur og bassisten Klavs Hovman - og i øvrigt udsendt af tyske Enja Records - er det nye album indspillet sammen med trompetisten Flemming Agerskov og harmonikaspilleren Francesco Cali - og udsendt af danske Stunt Records.

Der er med andre ord tale om et skift i lydbillede og bagvedliggende struktur. Men det musikalske univers og kompositoriske touch er og bliver umiskendeligt Makiko Hirabayashis.

Binocular er et album, der – som hendes forrige to - er helt enkelt i sit udtryk, søgende, sfærisk, jazzet. Makiko Hirabayashis sans for at komponere et nøgent udtryk og efterfølgende spille et nøgent klaver er således intet mindre end dragende. Når hertil lægges, at Flemming Agerskov er en yderst eminent trompetist, der også kan præstere det nøgne, har man de komponenter, der gør et album lytte- og bemærkelsesværdigt. Og dét er Binocular.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA