x
Jan Johansson: In Hamburg

Jan Johansson
In Hamburg

Jan Johansson: In Hamburg

GAFFA

Album / ACT
Udgivelse D. 05.09.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Den svenske jazzpianist Jan Johansson døde i en trafikulykke i 1968 – bare 37 år gammel. Trods sin korte levetid er han den, der til dato har solgt flest jazzplader i broderlandet mod øst. Den, der tydeligst har lagt grundstenene til det, der i dag kan betegnes som moderne svensk jazz.

Især albummet Jazz på Svenska står tilbage som en uopslidelig milepæl. Som et monument over svensk visetradition. Og dét næsten 50 år efter, at albummet blev udsendt. Albummet kom på gaden i 1963.

Nærværende album, In Hamburg, er optagelser, som ikke tidligere er blevet udsendt, men som har det tilfælles, at de er indspilninger til Nord Deutsche Rundfunk – studieindspilninger foretaget i Hamborg fra 1965 til 1968. Flere numre går igen fra Jazz på Svenska, heriblandt Visa från Utanmyra og Visa från Rättvik. Men også enkelte numre er nye – eksempelvis Jan Johanssons versionering af standards som Nature Boy og Yesterdays.

Uanset om numrene er gengangere fra Jazz på Svenska eller ej, fremstår de som numrene på albummet fra 1963 personlige, afdæmpede og aldeles fremragende. Nordiske i tonen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA