x
Nguyên Lê: Songs of Freedom

Nguyên Lê
Songs of Freedom

Nguyên Lê: Songs of Freedom

GAFFA

Album / ACT
Udgivelse D. 08.09.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Guitaristen, komponisten, arrangøren og kapelmesteren Nguyên Lê er fransk, men af vietnamesisk oprindelse: En jazzmusiker med et globalt udsyn og en uhyre sjælden sans for at mikse musikalske udtryk og genrer. Dén sans benytter han sig af på det nye album, som er usædvanlig vellykket.

Songs of Freedom tager Nguyên Lê og hans kvartet – med en række mesterlige gæsteoptrædende – således livtag med numre som John Lennon & Paul McCartneys Eleanor Rigby, Stevie Wonders Pastime Paradise og Led Zeppelins Black Dog. Men vel at mærke på en sådan måde, at man må sige, at han både respekterer forlæggene og fornyer dem afgørende.

Eleanor Rigby bliver på én gang iklædt kinesiske og afrikanske gevandter, samtidig med at nummeret bliver jazzificeret og forbliver melodisk tro over for forlægget.

Pastime Paradise bliver udlagt i en elektronificeret, afrikansk, jazzet form, der sine steder sender tankerne i retningen af Björks udtryk.

Black Dog udsættes for en jazzet form for guitarfræs, der både sender tankerne i retningen af rockens Jimi Hendrix og i retningen af en meditativ tilstand.

Nguyên Lê er virkelig vidtfavnende og uhyre musikalsk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA