x
Tori Amos: Night Of Hunters

Tori Amos
Night Of Hunters

Tori Amos: Night Of Hunters

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 19.09.2011
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Der er ikke tale om et klassisk værk, men Tori Amos 12. album er alligevel tæt på, fordi hun udelukkende benytter sig af instrumenter fra den klassiske musik.

Nu er Tori Amos heller ikke prototypen på en regelret popstjerne. Hendes musikalske karriere har været en lang udforskning af populærmusikkens muligheder, og gerne med klaveret som udgangspunkt. Det er det stadig på Night Of Hunters, der skåret ind til benet er typiske kompositioner fra sangskriveren, men nu helt anderledes iscenesat. Inspirationen til musikstykkerne kommer fra de sidste 400 års klassiske musik. Der bliver heldigvis ikke fyldt unødigt på af strygere, og hvad man ellers kunne forfalde til af effektfulde virkemidler.  Her holder Amos sig til den lille skala. For Tori Amos er det nemlig vigtigt at fastholde selve sangen, og derfor er den musikalske opsætning blot en ny og lidt anderledes garderobe til hendes fine sange.

Med en forholdsvis tilbageholdende musikalsk udførelse er det Tori Amos' vokal, der er i centrum. Og her er vitterligt tale om skønsang på et helt igennem smagfuldt album, der viser den blide side af sangskriveren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA