x
Thrice: Major/Minor

Thrice
Major/Minor

Thrice: Major/Minor

GAFFA

Album / Vagrant Records
Udgivelse D. 19.09.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Når fanden bliver gammel, går han i kloster, og når unge metalhoveder bliver ældre, begynder rockens midterrabat at se helt tilforladelig ud. Post-hardcore-bandet Thrice slog i sin tid igennem på en kradsbørstig sound, der krydsede hårdtslående punk med klassisk heavy metal. På Major/Minor er de en mindre hidsig trommeslager fra at være decideret radiovenlige.

Den californiske kvartets nyeste udspil er en tilforladelig gang "alternativ rock", hvor især tracklistens første, mere temperamentsfulde halvdel efterlader et fint indtryk. Bedst er nok sangbare Promises, men numre som Cataracts og Call It In the Air vil formentlig også vække lykke hos bandets store amerikanske fanbase.

Som Major/Minor skrider frem, bliver powerballaderne stadigt mere patosfyldte. Det er ærgerligt, at Thrice ikke i højere grad har forsøgt at blande kortene undervejs. Albummet bliver bagtungt, tynget til jorden af al den U2-patos, californierne smører ud over de himmelstræbende ballader i tracklistens anden halvdel, og det trækker ned i helhedsindtrykket.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA