x
The Jimi Hendrix Experience: Winterland

The Jimi Hendrix Experience
Winterland

The Jimi Hendrix Experience: Winterland

GAFFA

Box / Sony Music
Udgivelse D. 12.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

"Hvem vil ikke gerne indskrives i historien?", spørger Jimi Hendrix retorisk i det lange backstageinterview, som er inkluderet på denne monumentale dokumentation af guitaristen og hans band i kreativ himmelflugt lige omkring udgivelsen af Electric Ladyland i efteråret '68. Og det er netop, hvad han er i færd med over disse seks shows fra San Francsico-spillestedet Winterland, fordelt på tre dage i oktober i det betydningsladede år, hvor præsident Nixon intensiverede bombardementerne i Vietnam, mens den hjemlige ungdoms politiske fremmedgørelse voksede større end nogensinde.

Over fire cd'er erindres lytteren, alt andet end diskret, om The Jimi Hendrix Experiences stilskabende særstatus på sentressernes rockscene, idet vi diverteres med gnistrende fortolkninger af eksempelvis Dylans Like A Rolling Stone side om side med virile versioneringer af bandets eget materiale.

Jimi Hendrix er, ligesom eksempelvis The Doors og The Beatles, en kunstner og et popkulturelt fænomen, hvis betydning er så indlysende, at man af og til glemmer ham. Her er en eftertrykkelig reminder til såvel gamle fans som yngre elever i det rockhistoriske akademi. Fremragende og illuminerende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA