x
Johnny Hiland: All Fired Up

Johnny Hiland
All Fired Up

Johnny Hiland: All Fired Up

GAFFA

Album / Target Distribution
Udgivelse D. 14.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

De kender ham formentlig ikke, så for en ordens skyld: Hiland er en yngre, Nashville-baseret guitarist, som har fungeret som sessionman for folk som Toby Keith og Hank Williams III og desuden ernærer sig som guitarunderviser. Et strengenes vidunderbarn, som begyndte at spille som to-årig (!) og på denne sin tredje plade giver ti instrumentale prøver på sit talent. Og han er god.

Han praktiserer den såkaldte "Chicken picking", hvor strengenes så at sige plukkes udad fra gribebrættet, og det høres desuden, at Hiland fra sit tidlige udgangspunkt i bluegrassmusikken siden også har eksperimenteret med rock, blues og swing. Her er han, nøjagtigt som titlen lover, fyr og flamme på gribebrættet. Der startes hæsblæsende ud med Barnyard Breakdown, Bakerfield Bound er en herligt old-school honky tonk, efterfulgt af den særdeles solide rockskabelon Forever Love. Og så videre.

Pladen er sådan en, du kunne få stukket i hånden af din guitarlærer til at øve efter, snarere end et egentligt værk. Man kunne derfor frygte, at det hurtigt blev meget kedsommeligt. Håndværket er imidlertid så højglanspoleret her, at man sagtens udholder hele molevitten, som sikkert også ville fungere fint i bilradioen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA