x
Deer Bear: The Other Side

Deer Bear
The Other Side

Deer Bear: The Other Side

GAFFA

EP / Screaming Records
Udgivelse D. 26.09.2011
Anmeldt af
Simon Christensen

Anne Hjorth og Lars Bjørn-Hansen (også Koldborn) er usvigeligt sikre både stilistisk, kompositorisk og kvalitativt som instrumentalister og sangere - med særligt fine vokalharmonier. Iscenesættelsen med Mikkel Bøggild og Mads Uldall-Jessen via sparsomme, velplacerede trommer og kontrabas (med bue) plus klokkespil, melodika og banjo er lige i øjet, hvis målet er at skabe et lydlandskab med en tør akustisk dominans – med amerikanske skove og længselsfulde vidder som det indre billede.

Omvendt ville det være en underdrivelse af dimensioner at kalde The Other Side for et søvndyssende bekendtskab – mange albumklassikere er også søvndyssende. Set fra en kritisk vinkel er Deer Bear forudsigeligt, fortænkt og rent. Hvis der skal være noget for lytterne at gribes af i et så stilfuldt projekt, så kræver det mere originalitet og mere personlighed (tænk Bonnie Prince Billy – I See A Darkness eller Nick Cave – Proposition). Lyrikken, om end dybfølt, balancerer uhyrligt tæt på klichéerne.

Titelnummeret The Other Sides rustikke klang er ep'ens stærkeste moment, bemærk at bonusnummeret til sammenligning er en rå øvelokaleversion af Birth & Death Are Sisters.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA