x
Peter Brandt: Uddannet i at være underlig

Peter Brandt
Uddannet i at være underlig

Peter Brandt: Uddannet i at være underlig

GAFFA

Album / Slow Records
Udgivelse D. 16.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Omslaget: to identiske, sorthvide pasfotos af en yngre mand, som prøver at se hård ud, men ikke kan skjule en vis sky sårbarhed. Sådan er indholdet også. Sårbart, badet i et gråt lys. Det virker i udpræget grad som en plade, hvor teksterne er kommet først. Som digte sat i musik, med smerten i centrum: "Hun er min søster i de aflåste rum, med tremmer som gardiner / hun sætter sig ved mit bord, hun fylder mit glas når det er tomt".

Undertegnede kender ikke hr. Brandts personlige baggrund, men man aner, at der er meget på spil i albummets strofer, og versenes forpinte rum lukker sig på klaustrofobisk vis om lytteren. Hvilket er ment som noget positivt, for det viser, at lyrikken virker: "At tage del i dette vanvid af folk der griner og handler ind / falder mig umuligt / dette mærkelige spil".

Musikalsk gør pladen ikke meget væsen af sig; bratsch, lapsteel og harmonika væver sig, sammen med det obligatoriske guitar/trommer/bas-setup, omkring Brandts stemme og skaber tilsammen en stilfærdigt stærk lytteoplevelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA