x
Thomas Helmig: Glassalen i Tivoli (turnéstart)

Thomas Helmig, Glassalen i Tivoli (turnéstart)

Thomas Helmig: Glassalen i Tivoli (turnéstart)

Anmeldt af Kristian Nygaard | GAFFA

Er Helmig blevet voksen? Hans publikum er hvert fald blevet det, og det var mere end upassende, da to højrøstede madammer halvvejs under koncerten glemte, hvor de var, rejste sig op og begyndte at råbe "woop woop". "Så hold dog jeres kæft," lød det fra en koncenteret lytter bagved. Meget sigende for stemningen.

For på Thomas Helmigs solo-turné (den er ikke helt solo, for med sig har han keyboardspilleren Paul Reimnann, red.) er det ikke landskampstemning og vilde tilråb, der præger rammerne. Det er Thomas Helmig forklædt som Bob Dylan med mundharpe, jysk humor og nedbarberede hits.

Kedelige Dylan-numre

At Helmig er stor fan af Bob Dylan, demonstrerede han ved et par gange at afbryde sin hitkavalkade af gode melodier med Dylan-covernumre. Ikke lige denne anmelders kop te, og stemningen faldt da også under disse, men denne turné ser ud til at stå i "jeg er Thomas Helmig, nu har jeg spillet hit på hit på hit i 25 år, så nu spiller jeg lige et par af de sange, jeg normalt ikke får lov til"s tegn, og det var da også kun med til at underbygge den hyggelige, legesyge stemning, som aftenen trods alt bar præg af.

For det var hyggeligt. Og ud over en lang perlerække af gamle hits præsenterede Helmig også nye sange som "Daddy Venter", der er en hilsen til de mange danskere, som bliver ved med at stille op til reality-programmer, og hyldesten til fru Rene Toft Simonsen "Aldrig Så Smukt". Solid Helmig-pop dog uden den helt store hitværdi ved første gennemlytning – det kan komme.

Unødvendig spilletid til keyboardspiller

Med sig havde Helmig som nævnt keyboardspilleren Paul Reimann. Han virkede mere end kompetent til at spille op mod sin arbejdsgiver, men det virkede lidt ødelæggende at lade Reimann overtage scenen et par gange for at spille sine egne ballader. Det var storladen pop, som Helmig elsker det, men når man oven i købet var indlagt til at høre Helmigs egne Bob Dylan-favoritter, så virkede det forstyrrende for - ja nu skriver jeg det igen "den hyggelige stemning". Så skulle Reimann hellere have haft lov til at være opvarmningsnavn. Men sådan er det. Det er også fint nok, at Helmig bruger sin status til at promovere nye kunstnere.

Blandt aftenens højdepunkter skal nævnes den smukke "Støvregn". Helmig havde taget en såkaldt autoharpe med, som han forsigtigt førte igennem sangens første vers med rislende vand som baggrundslyd. Man holdt næsten vejret, indtil det eksploderede i omkvædet med strygere. Smukt, smukt, smukt.

Med sangen "Malaga" har Helmig også fået sig en lille publikumsfavorit, hvor der ikke var et øje tørt efter sidste tone. "Er jeg alene nu," sang Helmig stille, og Glassalens kvinder kvidrede "neeeeeeeeeeeeeej".

Helmigs store onemanshow

Aftenens store gimmick var Helmigs rolle som enmandsorkester. Han indledte flere sange siddende på en trækasse. Når han slog beatet an, blev slagene optaget og kørt i loop, og sådan demonstrerede han for øjnene af publikum, hvor let det er at sætte et helt orkester op ene mand – sådan så det hvert fald ud.

Gamle hits som "Nu Hvor Du Har Brændt Mig Af", "Det Er Mig Der Står Herude Og Banker På" og "Stupid Man" blev fremført i rolige let-jazzede versioner, og selvom man engang imellem da godt kunne have ønsket sig en elektrisk guitar eller to, så virkede det, som det skulle. Intimt, hyggeligt og med Helmigs mange roller på slagtøjsinstrumenterne meget legestueagtigt.

46-årige Thomas Helmig serverer på sin solo-turné nye som gamle hits uden indpakning, præcist som de blev til foran klaveret eller med guitaren i hånden.

Det er afslappende, det er godt underholdende, og det er nye toner fra det aldrende ungdomsidol. Nu skal han bare passe på, at der ikke går for meget Bob Dylan i det hele, for popkongen er for god til at spise publikum af med en brægende mundharpe.

Thomas Helmig kan opleves på sin solo-turné følgende steder:

17/9 Glassalen i Tivoli

18/9 Glassalen i TIvoli

22/9 Glassalen i Tivoli

23/9 Glassalen i Tivoli

24/9 Glassalen i Tivoli

25/9 Glassalen i Tivoli

28/9 Glassalen i Tivoli

29/9 Glassalen i Tivoli

30/9 Glassalen i Tivoli

1/10 Glassalen i Tivoli

5/10 Vejle Musikteater

6/10 Jysk Musik & Teaterhuse Silkeborg

7/11 Svendborg Teater

8/10 Odense Koncerthus

9/10 Odense Koncerthus

12/10 Musikteatret Holstebro

13/10 Horsens Ny Teater

14/10 Fredericia Teater

15/10 Musikhuset Esbjerg

27/10 Værket Randers

28/10 Nordkraft Aalborg

29/10 Musikhuset Aarhus

30/10 Musikhuset Aarhus

3/11 Musikhuset Aarhus

4/11 Musikhuset Aarhus

10/11 Tinghallen Viborg

11/11 Kulturcenter Limfjord Skive

12/11 Herning Kongresscenter

13/11 Nordkraft Aalborg

Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA