x
Wynton Marsalis & Eric Clapton: Play the Blues

Wynton Marsalis & Eric Clapton
Play the Blues

Wynton Marsalis & Eric Clapton: Play the Blues

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 20.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

"Alene sætlisten vidner om hans sofistikerede smag", skriver Marsalis om sin i vor læserskare vel nok bredere kendte kollega Clapton. Sofistikeret er også spillet ved disse koncertoptagelser fra foråret 2011, hvor Clapton har medbragt sin mangeårige pianist Chris Stainton, men derudover flankeres af et jazzensemble med trompetisten Marsalis i front og i en delt hovedrolle.

Det er måske ikke en hjørnesten i Claptons oeuvre, men omvendt er det også andet og mere end blot en parentes: det er en kunstner, som søger tilbage til sine rødder. Det har Clapton gjort før, eksempelvis på From The Cradle fra 1994, og som altid sker det med lige dele teknisk virtuositet og passioneret indlevelse. Denne gang fra en ny vinkel, med et kraftigt nik til folk som Louis Armstrong og Sidney Bechet.

Selv spiller Clapton en forholdsvis tilbagetrukket rolle her; meget af tiden spiller han rytmeguitar, og der er således forholdsvis få af hans signatur-soli, hvilket formentlig vil ærgre en del fans.

Eneste Clapton-komposition er en omarrangeret Layla, og herudover er der dømt rundtur i mere eller mindre obskure bluesskæringer foruden den gamle traditional Just A Closer Walk With Thee med gæstevokalisten Taj Mahal i front. Sofistikeret, javist. Men vel at mærke uden at miste forbindelsen til det sted, hvorfra sangene kommer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA