x
René Machon: Puls

René Machon
Puls

René Machon: Puls

GAFFA

Album / Airborne Records
Udgivelse D. 12.09.2011
Anmeldt af
Marta Sørensen

Hvis man skal tro pressemeddelelsen, er René Machons debutalbum baseret på en misforståelse, der også hjemsøger mange andre sangskrivere: At et barsk og dramatisk liv fører til god musik. Machon har været gennem en hård barndom og efter rodløs søgen fundet sig til rette med sin guitar, men rejsen har ikke smeltet form, indhold og fortid sammen til meget andet end helt almindelig lokalradiopop.

Meget af skuffelsen ligger i teksterne, der ofte lyder som løftet direkte fra banale hverdagsskænderier ("Lad mig sige det sådan her, babe, jeg kan sgu ikke mere/Vi taler tit forbi hinanden, jeg hader hver gang det sker") eller det første, der falder forfatteren ind ("Jeg er i live/jeg er forelsket"). Følelserne bag føles uden tvivl stærke, men uden mere originale ord lyder de bare tamme.

Nu kunne fredelig dansksproget guitarpop af Machons slags såmænd godt overleve uden poesi til hvert vers, men når omkvædene heller ikke fænger, og ingen har prøvet at smide bare en enkelt sjov musikalsk gimmick oven i de uddaterede beats, er løbet kørt. Radiolytning bliver ikke revolutioneret her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA