x
Fru Thomsen: Vi mødes kun i glimt

Fru Thomsen
Vi mødes kun i glimt

Fru Thomsen: Vi mødes kun i glimt

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 20.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Fru Thomsen er Thomas Negrijn og – måske især – hustruen Signe Trøst Jørgensen, som det seneste årti har arbejdet i ældreplejen, herunder en årrække på Sophie Amalie Gården i København. Her er sangene undfanget, og det er unægtelig en original idé: otte semiakustiske sange om livet blandt dem, som kun har minderne tilbage og de demente, som knap nok har dét. Med ægtepar-formatet og den milde vokal er det nærliggende at associere til Souvenirs.

Her aner man imidlertid ingen distancerende ironi; der synges med hjertet i hånden, uden at det af den grund bliver patetisk, "bare" smerteligt: "Alt er belagt af støv og nikotin / portræt af en familie der engang var din / Nu ligger du alene her, flasken er din bedste ven / ved der er koldt hvor du tager hen" eller: "nu er du ensom med dit Billedblad / du har ingen appetit og du kommer ik' i bad".

Ikke just lyse sager, men ikke desto mindre fint indfangede, dybt forstemmende hverdagsbilleder til eftertanke. Decideret ubetalelig er ovenfor citerede "Fru Thomsen", hvor Jørgensen til et simpelt punkrock-akkompagnement videre synger: "Nu spørger jeg dig fru Thomsen / er der noget du vil have? / en mariekiks eller morfika?".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA