x
The Sexican: The Summoning

The Sexican
The Summoning

The Sexican: The Summoning

GAFFA

Album / Math Records
Udgivelse D. 20.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er efterhånden blevet svært at finde musiktraditioner, som ikke allerede for længst er blevet absorberet i den vestlige musikalske mainstream. Disse seks gutter har vendt sig mod den mexicanske mariachi-musik, hvilket jo er originalt nok, bortset fra at den stilistisk set ikke ligger forfærdeligt langt fra den klezmer- og sigøjnermusik, som er blevet voldsomt moderne blandt de unge og smarte herhjemme de senere år.

Anyway, gruppen spiller nu fremragende, ikke mindst guitaristerne (check den korte, men gnistrende elektriske solo i "Cuarto De La banda"), og med forsanger Mike Hs hviskende vokal i front bringes behagelige mindelser om Tom Waits' firserudgivelser. Bandet får endvidere hjælp af amerikanske Neill C. Furio, som herhjemme er bedst kendt for sit sangskriversamarbejde med Marie Frank.

Her messer Furio henover i gruppens opdatering af den græske myte om Orpheus, og det er svært at være blind for musikkens oplagte cinematiske kvaliteter. Denne anmelder kan ikke helt undslippe en fornemmelse af at have hørt det hele før, men veludført – det er det bestemt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA