x
Candye Kane: Sister Vagabond

Candye Kane
Sister Vagabond

Candye Kane: Sister Vagabond

GAFFA

Album / Delta Groove Music
Udgivelse D. 21.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

45-årige, californiske Kane har en kulørt historie i bagagen: hun huserede på punkscenen i de tidlige firsere og optrådte med blandt andre Social Distortion, fik sit første barn som teenager og slog sig umiddelbart efter op som stripper og nøgenmodel. Siden opdagede hun The Blues, og selvom omslaget på hendes seneste opus lover noget mere gotisk, er her netop tale om relativt traditionel, elektrisk blues uden de store overraskelser.

Kanes våbensøster på albummet såvel som live er den 27-årige Mountain View-guitarist Laura Chavez, og man forstår, hvorfor Kane og co. har en trofast, feministisk fanskare, når man hører den hårdtslående duo i aktion. "Hard Knock Gal" er netop en hyldest til alle de søstre, som (heller) ikke vil finde sig i noget pis, og herudover er pladen selvfølgelig fyldt med bitre udfald mod tidligere elskere.

Man aner et udefinérbart slægtskab med kollegaen Lucinda Williams; lige dér, hvor bluesen bliver mindre musikhistorie og mere en formel til at artikulere mere konkrete og aktuelle (hjerte)sager.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA