x
Panamah: Ud Af Stilhed

Panamah
Ud Af Stilhed

Panamah: Ud Af Stilhed

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 26.09.2011
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

De to herrer og den ene dame bag navnet Panamah har med tre succes-singler fået tændt godt op under forventningens kedler, og nu er alt klar til, at verden kan koge over i begejstring. Første album er på gaden.

Med en tyst intro kravler første nummer ud af stilheden og skærer sig igennem den med en sang om at åbne de døre, livet stiller dig foran. Om at vælge. Der er truffet masser af valg hos Panamah. Barnlige fraseringer med kærlig hilsen til firserne (f.eks. på Ikke for Sent), et "New York" på omkvædet i New York, som er identisk med det "New York", der bliver leveret af Alicia Keys i Empire State Of Mind. Trioen har valgt electropoppens sorgløse beats til numre, som kaster sig livskraftigt ud af mørket, mens andre numre får lov at ulme dystert. Det musikalske slægtskab rækker fra Sorten Muld til Boom Clap Bachelors.

Smukkest forenes triumviratets kræfter, når de lader tyngden tage over i stemningsmættede lyduniverser, som komplementerer de fine tekster. Den lettere popafdeling bliver sine steder for umærkbar. Men i sin helhed er det absolut en debut, der kan mærkes. Vælg den.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA