x
Aqua: Megalomania

Aqua
Megalomania

Aqua: Megalomania

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 03.10.2011
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

Det er 11 år siden, der sidst kom et studiealbum fra Aqua, men det lader kvartetten sig sandelig ikke mærke med. Begejstringen er intakt, kærligheden til dance og eurodance, det lille dramatiske spil mellem Lenes lillepigevokal og René Difs brummende ditto – det hele er der endnu. Dif siger det selv på If The World Didn't Suck (We Would All Fall Off): History repeats itself, repeats itself, repeats itself.

Men det er ikke bare en musikalsk genudsendelse, Aqua sender på gaden. Faktisk er mange af numrene blevet flyttet ind i et mere sofistikeret dance-univers, og med til at præge det har gruppen haft bl.a. Thomas Troelsen, Kasper Bjørke og Frederik Thaae. Hovedparten af arbejdet med Megalomania er dog de fires egen fortjeneste. De har sat sig for at lave verdens bedste popplade, og med knivskarpe ambitioner har de i hvert fald skåret det bedste stykke af Aqua-kagen, der indtil nu er blevet serveret.

Hvis titlen If The World Didn't Suck (We Would All Fall Off) fik dig til at smile, er der masser at komme efter på Megalomania. Lyt til Playmate To Jesus, Dirty Little Popsong, Sucker For A Superstar og Like A Robot. Især sidstnævnte rangerer blandt de allerbedste numre på albummet. Happy-go-lucky-sange som Viva Las Vegas og No Party Patrol er solid kåd overskudspop. Lidt sværere er det at hoppe med på længselsfulde kærlighedssange i up-tempo som Kill Myself eller gennemsnitlige dansegulvssange som Be My Saviour Tonight og Come N' Get It.

Der sigtes højt, og der lægges ikke skjul på det. Med et skævt smil og uovertruffen træfsikkerhed har de fire helte ramt popdyret lige i hjertet. Igen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA