x
Beth Hart & Joe Bonamassa: Don't Explain

Beth Hart & Joe Bonamassa
Don't Explain

Beth Hart & Joe Bonamassa: Don't Explain

GAFFA

Album / Provogue
Udgivelse D. 26.09.2011
Anmeldt af
Henrik Friis

Denne parring kan i høj grad komme begge til gode. Modsat Skanderborg og omegn er der ikke mange i udlandet, især USA, der kender til Beth Hart: De der gør, diskuterer heftigt, om hendes turbo-vokal er for meget. Og Joe Bonamassas solo-blues-karriere kaldes nok kompetent, men også grå.

Sammen har de begået et blues-souljazz-rock-album baseret på klassikere fra Ray Charles', Etta James' og Billie Holidays tid og nutidige i samme stil. Dét fokus klæder dem.

Især balladerne skiller sig ud, hvor Hart med stilledirrende vokal viser nye sider. Første gang i Melody Gardots Your Heart Is As Black As Night, inden titelsangen (Holiday) og  I'd Rather Go Blind (James) folder sig ud. Jo, hun kommer med de fræsende Joplin-udbrud, men her giver det egentlig mening på et album, der også har et fedt retro-feel via de orkesterarrangementer, der lægges på. Og Bonamassa? Klasse! Følt. Aldrig overskyggende. Og hans smukke slide i Ain't No Way er star quality. Som med Black Country Communion kommer hans talenter for alvor ud som bandmedlem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA