x
Rory Gallagher: Irish Tour '74

Rory Gallagher
Irish Tour '74

Rory Gallagher: Irish Tour '74

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 21.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Husker De bluesbandet Taste, som huserede fra 1966-70? Deres Ydmyge gør; ikke fra samtiden, men fra tilrøgede teenageværelser i provinsen et kvart århundrede senere. Derfor er det da også en fornøjelse at følge frontfiguren Gallagher på turné i sit uroplagede hjemland i  '74, og skulle man have glemt det, bliver man her eftertrykkeligt mindet om, hvilken eminent bluesguitarist manden var.

De uprætentiøse optagelser af den i dag lidt glemte guitarist på toppen af sin formåen er iøvrigt orkestreret af instruktøren Tony Palmer, som et par år tidligere havde instrueret en anden dokumentarfilm om en kunstner på turné i politisk betændte omgivelser, den uovertrufne "Bird On A Wire".

Foruden selve koncertfilmen forkæles vi her med et rundhåndet ekstramateriale, som omfatter såvel backstageoptagelser fra Japanturnéen samme år som en minidokumentar fra trioens turné i Irland i '72. Alt i alt er her tale om et værdigt vidnesbyrd om, hvilken gudsbenådet guitarist verden mistede, da Gallagher døde af komplikationer efter en levertransplantation i 1995, 47 år gammel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA