x
Eva Cassidy: Simply Eva

Eva Cassidy
Simply Eva

Eva Cassidy: Simply Eva

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 19.09.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Den amerikanske jazz-, blues-, folk-, gospel-, country- og popguitarist og -sanger Eva Cassidy døde i 1996 i en alder af bare 33 år. Havde det ikke været for hendes sygdom og død, havde en karriere uden sidestykke formodentlig ventet hende.

En ting er i hvert fald sikker: Hendes vokal var uforlignelig! Alene derfor er det et tab, at hun gik bort i så ung en alder.

Hun nåede selv kun at udgive to album, begge med cover-versioner af andres numre. Da hun døde, var hun knap kendt uden for hjembyen Washington DC, men via britiske BBC blev hun pludselig opdaget world wide, og siden er der udkommet hele syv album og nu et ottende, Simply Eva, som rummer nogle fremragende – aldrig tidligere udsendte – cover-versioner af nogle af "hendes" kendte numre.

På samtlige numre optræder hun som sologuitarist og sanger. Alene derfor fremstår albummet som helstøbt og nyt. Men det er og bliver "hendes" kendte numre – bl.a. Christine McVies Songbird, Curtis Mayfields People Get Ready, Paul Simons Kathy's Song, Cyndi Laupers Time After Time og Johnny Mercers Autumn Leaves, der danner grundlaget for det nye album, der stærkt må anbefales – på grund af stemmens klarhed og styrke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA