x
Popa Chubby: Back To New York City

Popa Chubby
Back To New York City

Popa Chubby: Back To New York City

GAFFA

Album / Provogue Records
Udgivelse D. 10.10.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Faderen døde, da lille Ted Horowitz var syv; siden måtte drengen klare sig selv og havnede på gaden i New York, udviklede som teenager et heroinmisbrug og pådrog sig, forståeligt nok, et alvorligt tilfælde af The Blues. Det har den i dag 51-årige sanger og guitarist haft lige siden, i al fald i musikalsk henseende, hvor det er blevet til en lang række albumudgivelser.

Her lægges ud med et par ligegyldige blues-skabeloner, inden Chubby træder i karakter med "Pound Off Flesh" og "Warrior God", hvor den tidlige inspiration fra Led Zeppelin ikke fornægter sig. Efter eget udsagn samlede Horowitz sin vigtigste, musikalske filosofi op i sin tid på punkscenen omrkring klubben CBGB i slutningen af halvfjerdserne: at musik, herunder, blues, skal være farligt. I den ånd giver det da også mening, at han her inkluderer en version af Cohens dystopiske "The Future", som dog ikke føjer nyt til originalen.

Horowitz har, hvad man ville kalde en god bluesstemme, og flere af de mere rockede ting – navnlig den medrivende mol-sag "A Love That Will Not Die" – fungerer faktisk fint. Men farligt? Denne anmelder følte sig, trods Chubbys antrengelser, ærlig talt kun truet af kedsomhed


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA