x
Tyrants And Kings: Phosphor Anthems

Tyrants And Kings
Phosphor Anthems

Tyrants And Kings: Phosphor Anthems

GAFFA

Album / VME
Udgivelse D. 17.10.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Mine damer og herrer, fans af klassisk hård rock i alle aldre: und Dem selv Tyrants & Kings' andet album. Selv i et lille land som dette udkommer der årligt vognlæs af rockplader i alle afskygninger, men meget få så stilsikkert og selvfølgeligt swingende og uprætentiøst råt rockende som Phosphor Anthems.

Læg dertil forsanger og sangskriver Dennis Kastens virile vokal, som ikke er uden ligheder med Jim Morrison, og du har opskriften på et rockalbum af klassisk karakter. Selv nævner gruppen navne som Led Zeppelin, Soundgarden og John Fogerty som forbilleder; denne signatur associerede endvidere til såvel de helt tidlige Aerosmith-albums som til The Doors.

Nuvel, træerne vokser ikke ind i himlen (som min mor altid siger); de iørefaldende hits mangler – her er ingen Whole Lotta Love eller Dream On – og nyhedsværdien kan ligge på et meget lille sted, ligesom kvartetten med fordel kunne overveje variere udtrykket ved at kaste nogle akustiske ting ind i sættet.

Men ikke desto mindre er det her så klassisk, som det kan blive: bas, trommer, vokal og to guitarer. Og det fungerer bare.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA