x
David Philips: The Rooftop Recordings

David Philips
The Rooftop Recordings

David Philips: The Rooftop Recordings

GAFFA

Album / Black & Tan Records
Udgivelse D. 25.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Det ville være nærliggende at kalde det for sovekammersange, hvis ikke det var fordi at materialet var skrevet på tagterrassen i Barcelona, hvor britiske Philips har slået sig ned. Ikke fordi sangene på nogen måde er lumre, slet ikke, men hele pladen har en udpræget intim hyggestemning.

Som Philips selv bemærker et sted, er arbejdet ikke mindst båret af kærligheden til den akustiske guitar. Og det høres, at det er en strengenørd, som er på spil: foruden sin Gibson Hummingbird – og sådan én lyder jo altid godt i hænderne på den rette mand – betjener briten således en tre-strenget cigaræske-guitar, dobro og fire-strenget ukulele. Og han er god til det.

Sangene er for så vidt heller ikke dårlige; der er elementer af blues ("Help Me To Forget") såvel som af Van Morrison ("You Did'nt Make Me") og folk i det hele taget. Alt sammen ganske udmærket, selvom man sidder tilbage med en fornemmelse af, at sangene bedst kan nydes sammen med Philips på tagterrassen med en kande sangria inden for rækkevidde. På plade kommer de aldrig rigtig ud af soveværelset og ind under huden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA