x
Viktoria Tolstoy: Letters to Herbie

Viktoria Tolstoy
Letters to Herbie

Viktoria Tolstoy: Letters to Herbie

GAFFA

Album / ACT
Udgivelse D. 22.09.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Viktoria Tolstoy har igennem de sidste ti år været en af Sveriges allerstørste jazzvokalister. Og dét siger ikke så lidt i et land, der tæller mange af slagsen. Problemet er, at man af selvsamme grund kan tillade sig at have høje forventninger, når hun udsender nyt. Men hendes nye album er altså en skuffelse, om end af den luksuriøse slags.

Viktoria Tolstoy har en ren stemme – en stemme, der til tider kan grænse op til det pæne – men det skulle jo ikke i sig selv gøre noget, hvis man vælger et materiale, der potentielt har kant? Hvilket Herbie Hancocks kan have. Svaret viser sig at være: Jo, det gør noget.

Viktoria Tolstoy og hendes musikere er nemlig gået til materialet på den pæne måde, og derfor er både arrangementerne, den instrumentale forløsning og sangen – ja, hele albummet - blevet en skuffende oplevelse for undertegnede. Sublime funk- og jazz-numre som Give It All Your Heart, I Thought Is Was You og Tell Me A Bedtime Story er simpelthen blevet så pæne, at de for lytteren er svære at fastholde opmærksomheden omkring.

Stadig er problemet dog af den luksuriøse slags.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA