x
Amber: Pearls of Amber

Amber
Pearls of Amber

Amber: Pearls of Amber

GAFFA

Album / Merlin's Nose Records
Udgivelse D. 27.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

I denne internet-epoke skulle man tro, at ethvert hjørne af rockhistoriens imaginære, underjordiske arkiver for længst var afdækket og badet i nådesløst neonlys. Men nej; dér, inderst inde i det mørkeste hjørne stod søreme et par støvede spolebånd.

Keith McLeod og Julian McAllister spillede sporadisk sammen siden de tidlige tressere, men havde derudover hver deres ting kørende op gennem årtiet. McCleod spillede leadguitar for Donovan på dennes første landsdækkende turné, og dukkede siden op her i Danmark, hvor han blandt andet spillede med vor egne Hurdy Gurdy. Som i øvrigt, og givetvis via McCleod, gav navn til Donovans hit Hurdy Gurdy Man, men det er en anden historie. Og så alligevel ikke.

Nuvel, McCleod vendte tilbage til London i '68, og entiteten Amber eksisterede kun et års tid i 1970-71; nærværende optagelser stammer fra to sessions i henholdsvis maj '70 og februar '71. Vi taler psykedelisk folk af fornemt format og i nær familie med The Incredible String Band, hvis der ellers er nogen, der husker dem. McAllister synger og spiller akustisk guitar, mens McCleod akkompagnerer på leadguitar, tablas, percussion og ikke mindst en sitar, som han havde lånt til lejligheden af Donovan, som selv havde fået den foræret af George Harrison.

Jo, det er et lille stykke glemt rockhistorie, som her afdækkes. Optagelserne udkom i et lille oplag på vinyl i 2000, men er nu altså endeligt tilgængelige for et større publikum i remastereret udgave, naturligvis fra et lille selskab, som kalder sig Merlins næse. Hippier i alle aldre: til lommerne!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA