x
Leaving Atlantis: Strange New World

Leaving Atlantis
Strange New World

Leaving Atlantis: Strange New World

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 07.07.2011
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

Leaving Atlantis er resultatet af et musikalsk møde mellem danske Signe Gry Thorup og finske Vesa Haapanen. De har mødt hinanden i England, hvor de allerede i juli i år udgav albummet.

Leaving Atlantis har med bandnavnet valgt at stige op fra mytiske dybder og afleverer på Strange New World ti søgende popsange om at stå på tærsklen til forandring. Om at være på vej mod en ny overflade, om man vil, hvor virkeligheden er ufravigelig, men drømmen med i bagagen.

De er blevet sammenlignet med alt fra Enya til Florence and the Machine. Men det er Dido, der trænger sig mest på. Your Blues, Paradise og flere andre numre ligger snublende tæt op ad Didos univers. Signes vokal skal dog ikke fratages sin egenhed, men den har, ligesom melodierne, samme blanding af usentimental klarhed og melankoli.

Andre numre gør mere ved sagen end at lægge sig i Dido-strømmen. No Way Out og Da Capo for eksempel, som både i instrumentering og produktion er langt mere kantet. Der er mange smukke øjeblikke, der glimter i vandoverfladen på Strange New World, også i genspejlingen af Dido.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA