x
Freebo: Something To Believe

Freebo
Something To Believe

Freebo: Something To Believe

GAFFA

Album / Poppabo Music
Udgivelse D. 27.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Manden, der blot kalder sig Freebo, har håndteret bassen både på landevejen og i studiet for notabiliteter som Neil Young, Ringo Starr, John Mayall, Crosby, Stills & Nash og ikke mindst Bonnie Raitt, som var hans arbejdsgiver gennem ti år. Og noget må have smittet af fra de mere kendte kolleger.

I al fald er det en mere end acceptabel samling sange, han her slipper fri i eget navn. Bassen er suppleret med westernguitar – en Martin D-28 fra 1964, hvis nogen skulle være interesseret - mens harmonika og slideguitar væver sig omkring de stilfærdige folk-sange. Freebo har tidligere udsendt en plade for hunde (!), men her gør menneskets bedste ven fortælleren til hanrej i den Ry Cooder-reminiscente She Loves My Dog More Than Me.

Man skal dog ikke tage fejl af denne fjollede titel, for generelt set er der tale om ganske udmærket sangskrivning; i den alvorligere ende rager det smukke, strygerbesatte titelnummer op. Indtrykket er af et frikvarter mere end en milepæl, men det er langtfra venstrehåndarbejde. Det er fjerde soloudspil fra den rutinerede herre, og standarden er høj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA