x
Sarah MacDougall: The Greatest Ones Alive

Sarah MacDougall
The Greatest Ones Alive

Sarah MacDougall: The Greatest Ones Alive

GAFFA

Album / Musik Hemifrån
Udgivelse D. 27.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

"Der var en skæring til enhver sindsstemning / et lægende lydomslag til enhver fornemmelse", skrev vor store (beat)digter Dan Turell engang om jukeboksen på sit gamle stamværtshus, og netop dét er svenskfødte MacDougalls andet album: et lægende lydomslag. Den lidt hæse, behagelige stemme inviterer lytteren indenfor, de velproducerede, akustiske sange tager imod og de diskrete detaljer som wurlitzer, pedal steel og cello får én til at føle sig velkommen og i godt selskab.

Det er vanskeligt at fremhæve enkelte sange, for albummet fremstår i høj grad som en organisk helhed – og her kunne mindre velvillige lyttere med nogen ret sige lettere ensformigt. Og titlen? Den er ikke et udslag af storhedsvanvid, men derimod navnet på en sang om tabt uskyld: "We'd give personas to our bikes and make up lover's names / 'til we believed we were the greatest ones alive / before these heavy storms, before we started growing up".

Et vellydende og sympatisk bekendtskab, hvor man næsten kan høre kaminen knitre i den hytte i de nordcanadiske skove, hvor en del af materialet er skrevet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA