x

Karoline Munksnæs
Jupiter

Karoline Munksnæs: Jupiter

GAFFA

Album / Monkey Music
Udgivelse D. 01.09.2011
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

Skuespiller og musiker Karoline Munksnæs har udgivet sit andet album, Jupiter. Hun er stadig blandt de danske sangere, som er gået i kredsløb om hverdagssituationer i en uskyldig eller naiv tone. En sofistikeret Sys Bjerre.

Karoline har en smuk stemme, men den er også meget barnlig. Det er let forståeligt, at hun er flittigt brugt til synkronisering af tegnefilm. Det barnlige udtryk i kombination med den meget talesprogs-baserede lyrik giver et tilforladeligt facit, men får meget af alvoren i universet til at brase sammen.

For faktisk er teksterne ikke så tandløse, som de var på første album. De er langt mere personlige og potentielt mere mærkbare. Men der mangler sammenhængskraft. Musikken er langt hen ad vejen blot underlægningsmusik til fremførelsen af lyrikken. De to elementer spiller ikke konstruktivt sammen. Teksterne har fået kant, mens fremførelsen i den grad savner samme. Jupiter virker bedst de få steder, hvor musikken får lov at blive storladen, og Karoline lægger mere kraft i vokalen.

Men i det store hele er der egentlig ingen grund til ikke rigtig at kunne lide Jupiter. Desværre er der heller ikke nogen grund til rigtig at kunne lide den.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA