x
Jens Hellemann: Klimaskift

Jens Hellemann
Klimaskift

Jens Hellemann: Klimaskift

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 26.09.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Jens Hellemann har hidtil haft en produktiv karriere i spotlysets udkant som henholdsvis fast guitarist i Love Shop og kapelmester i op til flere varianter af de senere års store, populærkulturelle modefænomen, de såkaldte "teaterkoncerter" baseret på henholdsvis The Beatles, The Beach Boys og Bob Dylans sanguniverser.

Nu springer han så ud som solist i en fremskreden alder, og det slipper han, navnlig på tekstsiden, ganske heldigt fra. At netop lyrikken er stærkeste kort på Klimaskift er da heller ikke tilfældigt: pladens "researchfase" bestod i et sommerhusophold med rigeligt med dansk lyrik i bagagen. Og det høres, at der er tænkt over ordene, fra Fjern Planets let banale, men ikke desto mindre koncise konstatering "Hvert et led kan gøre kæden svag / jeg glemte roser på din fødselsdag / følelser der ikke blev overbragt / flere ord der skulle have været sagt" til den Haiku-agtigt kondenserede Kremation: "Dejavu, retrospektiv / frosset til standerstiv / indebrændt troubadur / pessimist, pissesur".

Lidt mindre duperet er undertegnede over musikken, en gennemarbejdet, men lettere anonym popmusik med brug af såvel synthesizers som akustiske guitarer – Helleman spiller med få undtagelser det hele selv – toppet af en tilforladelig vokal, der heller ikke just griber sin lytter i kraven. Men gode tekster er i sig selv en sjældenhed, og det får vi, i al underspillethed, her. Og hatten af for det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA