x
Mathias Stubø : Numusic, Folken, Stavanger

Mathias Stubø , Numusic, Folken, Stavanger

Mathias Stubø : Numusic, Folken, Stavanger

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Mathias Stubø fra Tønsberg betragtes som et af ​​de største producertalenter i Norge og har gjort sig bemærket med det glimrende projekt Proviant Audio. På Nordic Music Week har han været en central figur, og denne aften skulle han fremføre sit remix af den berømte argentinske komponist Martin Matalon. Matalon har været "Composer in Residence" på Nordisk Music Week og blev udvalgt på grundlag af sin tilgang til elektronisk musik og sin filmmusik. Det skulle blive spændende at se 18-årige Stubø levere sit remix foran et forventningsfuldt publikum på Folken.

Stubø spiller showet alene, flankeret af sin MacBook Pro og et arsenal af effektbokse og pedaler. Det er en meget tight, men alligevel kompleks opvisning af materiale på scenen. Det spænder fra funky beats til mere afslappede passager. Det hele virker utroligt gennemtænkt, men der er plads til små afstikkere, der holder publikum på tæerne. I betragtning af, at unge Stubø kun har arbejdet med dette materiale siden tirsdag, er dette en fantastisk præstation, og publikum på Folken forstår at værdsætte det.

Det er simpelthen lækker electronica. Det lyder friskt, men der er en klar rød tråd til 70'ernes disco, Kraut og funk. Stubø har fuld kontrol bag sin laptop, og lysshowet forstærker den samlede oplevelse denne sidste aften på Nordic Music Week.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA