x
Diverse kunstnere: The Voice '11, Tivoli

Diverse kunstnere, The Voice '11, Tivoli

Diverse kunstnere: The Voice '11, Tivoli

Anmeldt af Kristian Nygaard | GAFFA

Hvad ligner det at ødelægge den gode stemning med en tyggegummi-reklame? Selvfølgelig er The Voice en kommerciel kanal, og der skal klejner i kassen, men sådan at maltraktere en fin parade af tidens popmusik med det ene langsommelige sceneskift efter det andet.. Puha. Skal vi have fat i Nik og Jays bazooka?

Når man tager til Voice '11 i Tivoli, kommer man ikke for at se på kunst. Så kommer man for at se, hvor stærkt tidens stjerner skinner for tiden. Nogle kæmpede med at holde deres shine, andre tog det som en helt almindelig arbejdsdag, og så var der Rasmus Seebach, som bliver ved med at tage alle med storm.

Denne anmeldelse er skrevet i kronologisk rækkefølge. Første kunstner på scenen mandag aften var smørtenoren fra Brøndby, Burhan G:

Burhan G:

Burhan G fik det utaknemmelige job at agere opvarmning for resten af det folkelige popfelt. Han gik på som førstemand lidt over syv og gav et medley af sine store hits "Jeg vil ha' dig for mig selv", "Tættere på himlen"(Uden Nik og Jay), "Søvnløs", "Mest ondt" (uden Medina) og den nye "Jeg er i live", hvor han satte sig ved et klaver.

Alle hurtigt overståede og uden de store svinkeærinder. Snart pladeaktuelle Ankerstjerne dukkede op blandt publikum til deres fælleshit "Tag hvad du vil".

Det var fint uden at være prangende. Det lød sådan cirka, som når du tænder for din radio.

Så forsvandt Burhan G og Ankerstjerne og overlod scenen til sceneteknikerne, der skulle arbejde, mens vi så på. Der skulle skiftes udstyr, og mens man ventede på næste act, stod en DJ Kris (Chris?) i venstre side og spillede et par hits. Lidt anonymt. Og samtidig kørte reklamespots på storskærmene. Fint nok at der er reklamer, når man ser det på tv, men man kunne godt have fundet på en mere glidende overgang mellem numrene for publikum i Tivoli.

The Wanted:

Det engelsk boyband spillede to numre uden at imponere. Lyden var utrolig lav, og de mindede bare om en dårlig kopi af et dårligt boyband.

Reklamepause.

Eric Armarillo:

Den svenske popmand havde taget Crazy Daizy-sættet med i dagens anledning. Iført ikke andet end sig selv på scenen gav han to hurtige rutineudgaver af først den nye monotone single "Fy Fan" og den lidt ældre "Om sanningen ska fram".

Reklamepause.

Morten Hampenberg og Alexander Brown:

Stine Bramsen fra Alphabeat tog sig flot ud alene på scenen til tonerne af sit solo-hit "I Want You". Hendes stemme voksede og voksede og fyldte Tivoli flot ud, og det var nærmest ligegyldigt, at Hampenberg og Brown halvvejs inde stillede sig om bag hver sin dj-pult og lod som om, de skruede på knapperne.

Yepha overtog scenen fra Bramsen og gik flabet til diskoteksbangerne "Skub til taget" og "Det stikker helt af". God energi, men sjovt at de ikke spillede den nye hitsingle "Klovn".

Reklamepause.

Alexandra Stan:

Rumænsk house/popsangerinde er hendes titel på Wikipedia. Den lille dame med saxofonen blev præsenteret som aftenens sexede indslag, men dette indslag faldt helt til jorden. Sjov 90'er-gimmick med saxofonist som bærende beat, men efter at have spillet en for denne skribent ukendt sang, forsøgte hun forgæves at få folk til at synge med på "Mr. Saxo Beat". Det ville de ikke rigtigt.

Reklamepause.

Aqua:

...Nej så hellere en gang god gammeldags dansk stadionpop, som kun Aqua kan levere det. Nystrøm og Dif, to energibomber med sans for showmanship. "Back To The 80's" og den nye "Playmate To Jesus" fik alt hvad den kunne af lak, læder og benspjæt. Ærgerligt for Rene Dif blottede"My Mama Said" dog også sangerens begrænsninger. Den blev simpelthen for dyb flere gange, og Dif måtte kæmpe for at komme op til overfladen.

Reklamepause.

Rasmus Seebach:

At dømme ud fra aftenens show, som altså indeholdt toppen af poppen i lille Danmark, så er der ingen tvivl: Rasmus Seebach er kongen. Han gav en funky, let rocket version af "Lidt I Fem", en smuk og simpel version af "I Mine Øjne" og så en smagsprøve på det kommende album i form af sangen "Sirenerne", der tekstsmæssigt lægger sig op ad hittet "Natteravn", som han tilsat ild og fyrværkeri passende sluttede sit lille show af med. Det var her, aftenens første og største fællessang indtraf. Og det var her, man en ekstra gang ærgrede sig over endnu engang at skulle se på reklamer.

Reklamepause.

Medina:

Hun har netop sendt et nyt album på gaden, som allerede hitter stort, men det var ikke vildt imponerende, det hun foretog sig i Tivoli mandag aften. Jo, først må jeg indrømme, at denne live-version af hendes nye "Synd for dig" tog røven på mig. Jeg fattede den ikke helt ved første radiolyt, men her stod det hele skarpt over Tivoli. Stemmen gik rent ud, og de synthesizende beats buldrede derudad.

Derimod druknede stemmen en smule i de følgende "Addiction" og "Vi to". Medina er ikke kun et hit for sine sange. Medina er et hit for den måde, hun når ud til sit publikum på.

Forresten vandt hun aftenens "The Voice-prisen". Her fældede hun en tåre, så ikke en Facebook-ven kunne holde sine egne tilbage.

Reklamepause.

Kato og Friends:

Årets dj tog den på playback-rutinen sammen med vennerne fra The Storm, Ida Corr, Camille Jones, Clemens, Jon Nørgaard og så lige Uffe Holm, som overrakte Clemens en guldplade for singlen "Byen sover".

Har man været til Grøn Koncert i år, var der ikke noget nyt at hente i denne standard-hitkanon, som Kato formentlig efterhånden kan afspille i søvne.

Reklamepause.

L.O.C.:

Jeg er stor fan af L.O.C., men ligesom flere af aftenens kunstnere virkede han som en mand, der tog den på rutinen. Det var fedt, at Tivolis bas-lyd endelig blev testet under "Ung for evigt", og der var da også feel good stemning for alle pengene, da USO kom ind til "Momentet", men uden hverken mindeværdigt band eller attitude gik det hele lidt for nemt for kongen af dansk rap.

Reklamepause.

Sak Noel:

Jeg springer hurtigt over sommerplagen fra Barcelona. Gøgl og "loca people" fra spasmageren, hvis medbragte sangerinde glemte, at selvom det er playback, kan man godt lade som om, man synger.

Reklamepause.

Nik og Jay:

Nik og Jay lukkede aftenens show af med en mudret version af "Mod solnedgangen", en lille gæstevisit af Joey Moe, der sang sin Scatman John-samplede "Dobbeltslag", og så ellers den helt store rodebutik med de nye unge rappere Young, Kidd, Gilli og Kesi, som medvirker på remixet af hittet "Giv mig dine tanker."

Ingen af de nye rappere har endnu udgivet et album eller prøvet de store scener før, så der er ikke noget at sige til, at de virkede overivrige. Selvom man er en hardcore Nørrebro-rapper så kan 25.000 Tivoli-gæster være overvældende, og ingen af de nye rappere formåede at gå klart igennem mikrofonen.

To stjerner for en langtrukken aften i selskab med alt for mange reklamer og store stjerner på rutinejob.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA