x
Housse de Racket: Alesia

Housse de Racket
Alesia

Housse de Racket: Alesia

GAFFA

Album / Kitsuné
Udgivelse D. 27.09.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Housse de Racket er en duo, hvis medlemmer i årevis har ageret sessionmusikere for franske bands som Phoenix og Air, og det kan (nogle gange lidt for) godt høres på duoens let kitschede, let proggede, synthdrevne popmusik, som emmer af fortidens futurisme og ofte benytter sig af housens antrit.

Når det er bedst, er det ret godt, som på den afroguitar-drevne Apocalypso, som formår at forene det funky, dansable, poppede og psykedeliske på en fin måde. Sådan er der flere gode numre, eksempelvis også den dystre og let syrede Empire.

Overordnet set er problemet dog, at det hele bliver lidt for kontrolleret, lidt for velfriseret og lidt for diskret. Aquarium, for eksempel, er en lidt kedsommelig omgang retrofuturisme, som med et bombastisk og stivbenet beat driver nogle kitschede synthakkorder fremad, uden at man for alvor rives med. "Glem mig, glem mig, se mig, se mig" synger de, og det første er ret nemt. Hvad angår det sidste, så er det mere relevant med en Blachmanisme at sige: Jeg kan ikke lugte jer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA