x
Syntaks: Nachtblende

Syntaks
Nachtblende

Syntaks: Nachtblende

GAFFA

Album / Parallax Sounds
Udgivelse D. 28.09.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Syntaks, som er en del af det anerkendte miljø omkring projekter som Causa Sui og Manual, er ude med en ny plade, som på mange måde lægger sig i forlængelse af Ylajali fra 2009. Støjflader bestående af elektronisk manipulerede guitarer, pianoer og synths badet i oceaner af reverb, dovent fremadhumpende beats og Anna Cecilias sfæriske, ofte ordløse vokaler danner et lydbillede, som er dybt romantisk, næsten svulstigt, og som nogle gange faktisk bliver lidt for meget af det gode, hvad angår det, som Michael Strunge beskrev som at trække "himlen ned på jorden".

Ironisk nok, når nu Jakob Skøtt er trommeslager i førnævnte Causa Sui, synes det rytmiske at være underprioriteret til fordel for det sfæriske. Ofte virker de enkle beats som en bleg indieknægts version af groove.

Derfor er det også rart, når det lykkes at forene beats og sfærernes musik, som på den trioliserende Lucertola eller på pladens bedste nummer Days Of Future Pasts, hvor håndspillede trommer understøtter den smukke støjhimmel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA