x
Kasabian: Velociraptor!

Kasabian
Velociraptor!

Kasabian: Velociraptor!

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 28.09.2011
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Med ublu selvsikkerhed er Tom Meighan og hans cool bande klar med endnu et skud fra boven, hvor de blander klassisk rock, electronica, referencer til flere stoffer end en lærebog for anæstesilæger og leg med eksotiske instrumenter i en sydende musikalsk smeltedigel.

Når du sikkert allerede har boppet hovedet i takt til den skarpskårne single Days Are Forgotten, der har været i heftig rotation på P3, er det et eksempel på Kasabians tæft for at bygge bro mellem det alternative og det mere kommercielle.

Samtidig afleverer Kasabian også noget så sjældent som et helstøbt album, hvor der både er plads til de skarpe numre, der virkelig står ud i mængden, som den hårdtpumpede åbningssang Let's Roll Just Like We Used To og det tunge clubbing-nummer Switchblade Smiles, over de mere snigende albumtracks, der måske ikke springer i ørerne på samme måde, men dog passer perfekt ind i det store billede. Som den dovne, næsten hypnotiserende, Man Of Simple Pleasure og det aggressive titelnummer.

Tjek på traditionerne har Leicester-drengene også. Beatles-inspirationen er både tydelig og tilpas skævt skåret på den fremragende ode til absint La Fee Verte, helt ned til en frisk reference til Lucy In The Sky. Goodbye Kiss skuer ligeledes tilbage til 60'erne og er måske Kasabians første egentlige følsomme ballade.

For selvom Kasabians har deres inspirationskilder; Primal Scream og Madchester-scenen er stadig de tydeligste, er deres vinkel og indgang til sangskrivning og levering ret enestående, faktisk i en sådan grad, at mikset efterhånden er unikt og deres helt eget.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA