x
Diverse kunstnere: The Lost Notebooks Of Hank Williams

Diverse kunstnere
The Lost Notebooks Of Hank Williams

Diverse kunstnere: The Lost Notebooks Of Hank Williams

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 04.10.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Den har været længe undervejs, denne samling hidtil uudgivne Hank Williams-tekster sat i musik og indspillet af en række navne håndplukket af ingen ringere end Bob Dylan. Og den er ventetiden værd, skulle jeg hilse og sige. Da Hank Williams døde af hjertestop nytårsmorgen 1953 på bagsædet af sin Cadillac i en alder af 29 år, havde han allerede nået at indspille en stribe udødelige sange. Men han efterlod også en slidt læderkuffert med en stak notesbøger fyldt med idéer, sangskitser og færdige sange, og det er dette materiale, som nu kommer for en dag.  

Alan Jackson lægger for, inden vi får kuratoren selv med eminente The Love That Faded, hvor Dylan atter beviser, at han foruden at være en uovertruffen sangskriver også er blandt branchens mest ekspressive vokalister. Jo, han er så! Han afløses af Norah Jones, og hvad laver den kønne unge dame nu i dette vejrbidte selskab? Jo, hun svinger sig såmænd op til en glimrende levering af How Many Times Have You Broken My Heart?, et godt stykke vej fra den behagelige, men lovligt feel good-agtige pianopop, hun i sin tid brød igennem med.

Niveauet er højt over hele linjen, og man sidder tilbage med et klart indtryk af, at alle involverede udmærket er klar over, at det er et projekt af historiske dimensioner, de her deltager i. Blandt øvrige højdepunkter skal således nævnes altid fremragende Lucinda Williams' fortolkning af I'm So Happy That I Found You, ligesom Merle Haggard og Levon Helm Leverer guldrandede præstationer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA