x
Machine Head: Unto The Locust

Machine Head
Unto The Locust

Machine Head: Unto The Locust

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 27.09.2011
Anmeldt af
Keld Rud

Med The Blackening fra 2007 fik amerikanske Machine Head det meste af metal-verdenen til at bøje sig i støvet. Skønt deres kvantespring imponerede denne skribent, var der nogle knaster, der gjorde, at jeg ikke fulgte trop. Det gør jeg til gengæld, efter at opfølgeren Unto The Locust har sat sig i konstant rotation i bilanlægget, ipod'en, stueanlægget og mobiltelefonen.

Unto The Locust er et resultat af samme samme forkærlighed for episk, semiprogressiv monstermetal med den ene fod plantet i thrash metallen og den anden i The New Wave Of British Heavy Metal. Alt sammen serveret med et umiskendeligt moderne islæt. Sangskrivningspennen er dog hvæsset gevaldigt sammenlignet med forgængeren. Stærkere vokalmelodier og mere kompakte arrangementer gør Unto The Locust til napalm for øregangene. Som et lille sofistikeret krydderi har Machine Head tilsat stænk af klassisk musik albummet igennem.

De syv sange, der udgør albummet, er alle så stærke, at det ikke giver nogen mening at fremhæve nogle frem for andre. I mine ører lyder det som et af årets album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA