x
M83: Hurry Up, We're Dreaming!

M83
Hurry Up, We're Dreaming!

M83: Hurry Up, We're Dreaming!

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 17.10.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Ja, kære læser, så kan du godt finde dine gamle Bravo-blade frem, trække i pastelskjorten, tænde for Mylius på den ene tv-kanal og dyrke en enkelt Schlüter-nytårstale eller to til aftenkaffen, for med M83 skal vi i dén grad tilbage til firserne.

Men hvor de fleste andre nutidige kunstnere med firser-referencer sværger til stilskabende navne som Depeche Mode, New Order, Nick Cave eller Einstürzende Neubauten, så er M83 på dette album snarere dykket ned i den helt store tønde med firserpop, fra det man må kalde for vægtige inspirationskilder som Kate Bush og så til det, der velsagtens af "rigtige" rockkritikere betegnes som noget nær underlødigt – i hvert fald tror jeg ikke jeg har set andre nutidige kunstnere åbenlyst indrømme en Toto-fascination. Og selvom mine smagsløg nok egentlig er glad for dét, så må jeg samtidig erkende, at jeg respekterer ærligheden bag udsagnet.

Hurry Up, We're Dreaming! er et dobbeltalbum med lidt over en times musik, så her er for så vidt tale om et ambitiøst projekt, og man kommer da også omkring flere stemninger undervejs, fra storladen firser-stadionpop over følte ballader til let filmiske passager. Der er ofte for megen køn vellyd i musikken til min personlige smag, men det er godt skruet sammen, og man er aldrig i tvivl om, at det her er et ærligt udtryk, så jeg klemmer mig op på fire stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA