x
Radiohead: TKOL RMX 1234567

Radiohead
TKOL RMX 1234567

Radiohead: TKOL RMX 1234567

GAFFA

2 x CD / Playground Music
Udgivelse D. 10.10.2011
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Det er ingen overraskelse, at Radiohead og i særdeleshed Thom Yorke bruger mere tid på at lytte til, og ikke mindst lade sig inspirere af, nye elektroniske navne frem for traditionel rockmusik. Derfor virker det også oplagt, at Oxford-kvartetten har udlånt grundsporene fra The Kings Of Limbs-albummet til et storstilet remixprojekt, der har affødt 19 eksperimenterende modulationer, fordelt på syv 12"-singler og nu samlet på denne dobbelt-cd.

Resultatet er flere steder både henrivende og medrivende, som i Lone-remixet af Feral, der i næsten latinamerikanske klæder får mere facon end originalversionens meget opklippede udtryk. Tyske Modeselektors versionering af Good Evening Mrs Magpie er decideret berusende og opkvikkende, ligesom Caribou får Little By Little til at svæve med smukt harpetema og tørt breakbeat. Ligeledes skal Blawans tungt rumsterende og maskinelle remix af Bloom fremhæves.

Samme nummer har den feterede Jamie XX udsat for lidt af sit kendetegnende olietønde-krydderi, men resultatet er for udsvævende til at sætte sig helt fast. En anden normalt leveringsdygtig herre, Four Tet, viser sig heller ikke fra sin bedste side, med et lidt for knudret og mudret remix af Separator. Men med 19 vidtfavnende bidrag burde der være noget for enhver smag. Det er i hvert fald et interessant indblik i Radioheads smag.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA