x
Collapse Under The Empire: Shoulders & Giants

Collapse Under The Empire
Shoulders & Giants

Collapse Under The Empire: Shoulders & Giants

GAFFA

Album / Import
Udgivelse D. 03.10.2011
Anmeldt af
Ras Bolding

Tyske Collapse Under The Empire byder, på Shoulders & Giants, på det man vist godt kan tillade sig at kalde noget nær arketypisk postrock af den instrumentale og filmiske slags. Det er et album, der gør det godt, men samtidig rummer meget få overraskelser.

Albummets ti numre er alle instrumentale, og især de shoegazede guitarflader er i fokus, godt bakket op af bas, elektronik og velspillende trommer. Det er indadvendt og filmisk, med plads til eftertanke, det her, og det er der ikke noget galt i. Jeg kan sagtens lytte til musikken, og den er fint skruet sammen, men den rækker ikke så meget ud over sin genre. Om det så er godt eller skidt, må nok afhænge af ens individuelle forhold til netop sådanne dyder.

Personligt savner jeg lidt mere variation i udtrykket, ikke mindst hvad angår det melodiske arbejde, som nok, i bedste fald, kan beskrives som rudimentært. Man kan naturligvis påpege, at det ligger til genren ikke at dyrke overdådige melodiske eskapader - hvortil man igen kan påpege, at så bliver det også lidt sværere ikke at lyde som alle de andre. Collapse Under The Empire gør det bestemt godt, men det er udpræget på genrens egne betingelser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA