x
Hess Is More: Creation Keeps The Devil Away

Hess Is More
Creation Keeps The Devil Away

Hess Is More: Creation Keeps The Devil Away

GAFFA

Album / A:larm
Udgivelse D. 10.10.2011
Anmeldt af
Jesper Buhl

Det legesyge og de egentlig ganske lyse sindsstemninger har altid præget Hess Is Mores musik, men det er, som om der er kommet en fernis af kølig distance over legen på Creation Keeps The Devil Away. Som en elegant legestue designet af en klassisk skandinavisk arkitekt.

Efter en fantastisk start med det dejligt abstrakte Twelve Bells får vi serveret en velformet blanding af indiepop, poprock og disko med småjazzede og til tider elektroniske indslag. Going Looking For The End Of The World lyder på overfladen naivistisk, men der lurer en dobbelttydig dysterhed i teksten. Rejser han ud til verdens ende på eventyr, eller leder han efter verdens undergang?

Desværre er vokalerne et forstyrrende element. Mikkel Hess leverer sine melodier med en særdeles fersk underspillethed, der får denne anmelder til at længes efter lidt råberi eller bare nogle dynamikforskelle. Der er masser af gode øjeblikke på Creation Keeps The Devil Away, eksempelvis bonusnummeret, men legen er altså blevet lidt for velordnet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA