x
Staind: Staind

Staind
Staind

Staind: Staind

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 13.09.2011
Anmeldt af
Keld Rud

Siden amerikanske Staind brød igennem med It's Been A While, har de lagt sig solidt i postgrungens spor og udgivet en lille håndfuld album, der alt afhængigt, hvordan man ser på det, enten har tangeret det rutineprægede eller det solide håndværk.

Med dette deres syvende album har de skruet bissen på. Uden dog at have glemt deres styrke i de indfølte og sjælegranskende ballader, som vi får serveret tre af. Det er nok en klog beslutning, for når man hører Staind spille tungt, er det uvægerligt lidt som at tage med en tidsmaskine 10-12 år tilbage i tiden. Rapmetal-øvelsen med Snoop Dogg, Wannabe og albumåbner Eyes Wide Open er fuldblods nu-metal. Som sange er de middelmådige, og den stilistiske indpakning gør, at de virker som klenodier fra en forgangen tid.

Heldigvis får de tre tunge numre på sidste halvdel af albummet, den flotte The Bottom, Now og den noget mere vellykkede nu-metalliske Paper Wings, rettet noget op på de mindre heldige forsøg på at spille hård. Sammen med de tre fine ballader løfter de lige netop albummet op på fire stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA