x
Hobbymor: Hobbymor

Hobbymor
Hobbymor

Hobbymor: Hobbymor

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 24.10.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

Debutalbum fra opløste orkestre er ikke så sjældne, som man skulle tro. Hobbymor er et af dem. Da bassist Kristian Lund døde af kræft, satte det endegyldigt punktum for Hobbymors uregerlige virke, og det er jo en på alle måder trist historie.

Selve albummet er til gengæld alt andet end nedslående. Med inspiration fra så forskellige navne som Mike Patton, Tom Waits, Scott Walker og David Sylvian syntetiserer sekstetten en hektisk og alsidig rocklyd spændt ud mellem cabaret-musik og art rock. Alt fra polka og jazz til surf og metal hældes i Hobbymors musikalske blender, og det er der kommet en mildt sagt opkvikkende smoothie ud af.

Hobbymor er første kapitel af fortællingen om et løfterigt orkester, men desværre også det sidste. Det er svært ikke at ærgre sig over, når nu sekstettens potentiale er så åbenbart. Debutalbummet er et monument over alt det, der kunne have været, men heldigvis også en hæsblæsende musikalsk oplevelse i sig selv, som – om end lidt upoleret – er entrébilletten værd i sig selv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA