x
Balthazar: Applause

Balthazar
Applause

Balthazar: Applause

GAFFA

Album / PIAS / Playground
Udgivelse D. 24.10.2011
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

DEuS, Soulwax, Zornik – så var det slut med denne anmelders kendskab til belgiske bands. Og nu også Balthazar. Man skal vist være svært lokalpatriotisk for oprigtigt at mene, at Applause virkelig var årets bedste album i 2010, som det blev kåret til på hjemmebane, men mindre kan også gøre det.

Det fem mand store band leverer en god indiepop-vare, hvor det høster flittigt og bramfrit ind fra etablerede kilder med en doven og tilbagelænet vokal a la Gorillaz, bidder af Arctic Monkeys i riff'ene (Morning), danseopbydende attitude som hos MGMT og Klaxons (Throwing a Ball) og indsmigrende fuldfed bas som hos Cake (Blues For Rosann). Fifteen Floors bør også fremhæves for at være en catchy åbner, slet ikke ulig Jay Z's Hard Knock Life.

Det er alt sammen veludført og ganske sammenhængende. Blandt andet finder man et par af pladens stærkeste skæringer blandt de sidste numre. Den mørke natklubbede The Boatman og den fem minutter lange Blood Like Mine er fine repræsentanter for, hvis ikke ligefrem sidste års bedste, så i hvert fald en rigtig solid debut.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA