x
Fattigfolket: PARK

Fattigfolket
PARK

Fattigfolket: PARK

GAFFA

Album / Ozella Music
Udgivelse D. 18.10.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Fattigfolket er en svensk/norsk jazzkvartet, som har opnået en vis succes med melankolske, instrumentale jazzballader. Den succes har resulteret i en del turnéer i det kontinentale Europa, og det er under disse, at kvartettens medlemmer har opsøgt parker og i disse ladet sig inspirere til det nye materiale, som PARK består af.

Fattigfolket er Gunnar Halle på trompet, Hallvard Godal på sax og klarinet, Putte Johander på bas og Ole Morten Sommer på trommer. De fire, meget dygtige musikere har med PARK skabt endnu et bemærkelsesværdigt album, uden konventionelle solopartier, men med indbygget harmonisk støtte de to blæsere imellem. Netop dét giver albummet en særlig karakter. Musikken på det bærer præg af, at der er en unik samhørighed musikerne imellem. Og hertil en stilistisk stringens, som er yderst sjælden.

Det ydmygt stilfærdige album er af samme grund en attraktion. Det fremstår som noget helt særegent og alligevel som et oplagt udgangspunkt for fordybelse i den særligt nordiske tone, der i disse år kan kendetegne både svensk og norsk kammerjazz.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA