x
Troels Trier & Rebecca Brüel: Komplet og Rariteter

Troels Trier & Rebecca Brüel
Komplet og Rariteter

Troels Trier & Rebecca Brüel: Komplet og Rariteter

GAFFA

Box / EMI Music
Udgivelse D. 20.10.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Det var egentlig kun meningen, at det skulle være noget midlertidigt, da Troels Trier og hustruen Rebecca Brüel – med en nær fortid i to af 70'ernes vigtigste, politiske rockbands på den hjemlige scene – tog på landevejen med et elektrisk piano og en samling stærkt satiriske dansktop-pasticher i 1981. Men konceptet blev mødt med uventet folkelig succes, og i stedet blev det således til syv studiealbum, som nu foreligger i samlet boks sammen med en ekstra cd med rariteter og en medfølgende dvd.

Det sidste er en rigtigt fornuftig disposition, for konceptet som sådan er i mindst lige så høj grad totalteater, som det er musik. Den ikke specielt kærlige satire over et fordrukkent kakkelbords-Danmark ligger i logisk forlængelse af Røde Mor og ting som I em-hættens skær og Grillbaren. Men her opererer vi i et bevidst over-kitschet musikalsk univers, som gør, at disse plader i sagens natur ikke frembyder samme sublime – rent musikalsk – oplevelse, som Røde Mors plader gjorde.

Til gengæld er ethvert tilløb til dogmatisme skrællet væk til fordel for en herligt grotesk udstilling af snart sagt alle de mindre attråværdige træk ved den danske folkesjæl fra 1981 til 2002, hvor sidste opus fra ægteparret udkom. Det er særdeles uskønt. Og det holder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA