x
David Byrne: Ride, Rise, Roar

David Byrne
Ride, Rise, Roar

David Byrne: Ride, Rise, Roar

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 20.10.2011
Anmeldt af
Espen Strunk

Som fans vil vide, har det altid ligget til den tidligere Talking Heads-frontmand David Byrne at række ud i det konceptuelle; det regulære rockalbum har kun sjældent været nok. Således også på nærværende koncertoptagelse, hvor en kombination af Talking Heads-materiale og nyere kollaborationer med Brian Eno følges til dørs af et hvidklædt cast af moderne dansere.

Og nej, heller ikke denne gang forstod Deres Ydmyge, hvori poesien og meningen består i moderne dans, eller dans i det hele taget. Til gengæld bliver man så, under alle omstændigheder, mindet om Byrnes format som sangskriver gennem 13 sange, herunder klassikere og semiklassikere som Burning Down The House og Life During Wartime. Det er ganske enkelt begavet og gennemtænkt sangskrivning i energisk levering, patetisk uden at være prætentiøs og melodisk knivskarp uden at lefle for lytteren.

Hertil kommer så en række sort/hvide dokumentaroptagelser mellem sangene, hvor Byrne beretter om showets tilblivelse og sine overvejelser omkring det. Fans vil elske det, og denne anmelder er for så vidt også ganske duperet. Men danserne kunne nu godt have været undværet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA